Läs mer anmäl dig här

Vårt sommarläger i Stockholm riktar sig till barn som fyller 6 till 13 år under året. Alla barn delas in i grupper efter ålder och leds under veckan av samma ledarteam. Barnen är självklart försäkrade. Under några, förhoppningsvis soliga, dagar får de chansen att prova på olika aktiviteter samtidigt som de kan inrikta sig inom dans eller parkour.

Allmän = Multisport

Barnen får prova på en massa olika idrotter och aktiviteter varje dag på dagens fyra olika pass.

På schemat står bland annat tennis, friidrott, gymnastik, handboll, dans, parkour, vattenballongslekar, teambuilding, basket, ultimate frisbee, rugby/amerikans fotboll, innebandy, fotboll, badminton, femkamp, utomhuslekar, Ninja Warrior hinderbana och mycket mer.


Parkourläger

Minst två av dagens pass ägnas åt parkour och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter.

Vi tränar bland annat på Parkour Roll, Precision Jump, Wallrun, Tic Tac, Lazy, Kong, Dash och övar eventuellt på en wallflip. Övningarna anpassas efter barnens förmåga och det är viktigt att förstå att det vi gör under ledning och övervakning av våra instruktörer är inget man kan göra själv när lägret är över. Klicka här för att se videos över de olika rörelserna.

Förutom parkour får barnen prova ett urval av de andra aktiviteterna som genomförs. Allt ifrån tennis eller hiphop till vattenballongslekar och femkamp.


Dansläger

Minst två av dagens pass ägnas åt dans och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter som vattenballongslekar.

På ett kreativt sätt utforskar vi dansen och upptäcker dansglädjen. Vi kombinerar olika dansstilar som Jazz, Hiphop och modernt, lekar danslekar, gör olika dansövningar, utforskar dansens byggstenar och undersöker moment som till exempel uttryck, känsla, och rytmik. Under lägrets gång lär vi oss, skapar och övar in koreografier som visas upp sista lägerdagen om man vill.

Gruppdynamiken värderas högt. Har vi möjlighet håller vi avslutningsföreställningen på Vitabergsparkens scen.


Detta är sommarens höjdpunkt och efter en vecka har barnen fått erfarenhet från olika sporter samtidigt som de träffat nya vänner.


285

Sommarjobb har skapats


728

Deltagare som mest, 2011


3292

Deltagare genom åren


19559

Luncher har serverats


 • Lämning sker från 08:45 och hämtning från 15:45 till senast 16:15
 • Ta med idrottskläder plus ombyte som är bra att ha vid behov.
 • Inomhusskor utan svart sula och uteskor samt vattenflaska.
 • Vi står för all utrustning och ingen ska behöva ha med sig något, men om man hemskt gärna vill ha med sig sitt eget tennisracket eller bandyklubba så får man det. Det förutsätter dock att man själv håller koll på vart man ställer sin utrustning, ledarna försöker påminna så gott det går.
 • Vi avråder er att skicka med dyra saker med barnen. Ledarnas uppgift är att hålla koll på barnen, inte deras saker. Ledarna har mobiler på sig, barnen behöver alltså inga. Vår försäkring täcker barnen, inte deras saker.


Lunchen består av Svensk husmanskost lagad av ett skolkök. 2018 lagas maten av Beckombergaskolan för barnen på Södermalm och av Utsäljeskolan för barnen i Hägersten. Det är hälsosam och näringsrik mat och givetvis får barnen även sallad. För de med speciella behov ordnar vi specialmat. Det är viktigt att ange detta när man anmäler sig. Barnens ledare får en lapp där det står vilka barn i gruppen som behöver specialmat. Skulle man vara väldigt allergisk är man välkommen att höra av sig så försöker vi ta extra hänsyn till detta.

Till dricka bjuds barnen på saft eller juice (lättsockrad) alternativt vatten.

Mellanmålet består av en banan och ett äpple/päron. Det är tillåtet att skicka med barnen extra mellanmål om man är osäker på om de blir mätta, men undvik att skicka med godis är ni snälla. Nötter är förbjudet p.g.a. allergier.


En dag på sportcamp ser ungefär ut såhär. Preliminär schema sätts upp på plats.

  • 09:00 – Gemensam eller gruppvis uppvärmning
  • 09:15 – Barnen går till dagens första station
  • 10:35 – Några minuters rast och byte av station
  • 12:00 – Lunch och vila
  • 13:00 – Barnen går till dagens tredje station
  • 14:20 – Mellanmål och byte av station
  • 15:45 – Samling och avslut

Priserna varierar beroende på vecka. Vecka 25 är billigare p.g.a. midsommar och pågår endast måndag till torsdag, annars måndag till fredag.
Vecka 24 kostar 1650kr
Vecka 25 kostar 1450kr
Vecka 26 kostar 1650kr
Vecka 27 kostar 1650kr

När ledarna hinner försöker de ta en bild och instagramma på @stockholmsbif.
Biwo Racketshop

Stockholm Stad

DocMorris