OBS: Informationen på denna sida är flera år gammal, vänligen se korrekt information på denna sida.

Stockholms Barnidrottsförening

Stockholm Sportcamp

Stockholms Barnidrottsförening

Sommarläger i Stockholm

Välj mellan Södermalm eller Hägersten

Genom att skapa en plattform för idrottande och samspel lägger vi grunden till en oförglömlig vecka. Detta är sommarens höjdpunkt och efter en vecka har barnen fått erfarenhet från olika sporter samtidigt som de träffat nya vänner och förhoppningsvis inspirerats att fortsätta idrotta livet ut! Förutom den allmänna inriktningen kan man välja inriktning parkour, dans eller cheerleading!

Allmän

Södermalm & Hägersten

Barnen får prova på en massa olika idrotter och aktiviteter varje dag på dagens fyra olika pass.

På schemat står bland annat tennis, friidrott, gymnastik, handboll, dans, parkour, vattenballongslekar, teambuilding, basket, ultimate frisbee, rugby/amerikans fotboll, innebandy, fotboll, badminton, femkamp, utomhuslekar, Ninja Warrior hinderbana och mycket mer.

Aktiviteterna anpassas efter tillgängliga lokaler. Just möjligheten till tennis kan variera mellan plats och veckor.

Parkour

Södermalm & Hägersten

Minst två av dagens pass ägnas åt parkour och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter.

Vi tränar bland annat på Parkour Roll, Precision Jump, Wallrun, Tic Tac, Lazy, Kong, Dash och övar eventuellt på en wallflip. Övningarna anpassas efter barnens förmåga och det är viktigt att förstå att det vi gör under ledning och övervakning av våra instruktörer är inget man kan göra själv när lägret är över.

Förutom parkour får barnen prova ett urval av de andra aktiviteterna som genomförs. Allt ifrån basket eller hiphop till vattenballongslekar och femkamp.

Dans

Endast Södermalm

Minst två av dagens pass ägnas åt dans och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter som vattenballongslekar.

På ett kreativt sätt utforskar vi dansen och upptäcker dansglädjen. Vi kombinerar olika dansstilar som Jazz, Hiphop och modernt, lekar danslekar, gör olika dansövningar, utforskar dansens byggstenar och undersöker moment som till exempel uttryck, känsla, och rytmik. Under lägrets gång lär vi oss, skapar och övar in koreografier som visas upp sista lägerdagen om man vill.

Gruppdynamiken värderas högt.

Cheerleading

Endast Hägersten

Minst två av dagens pass ägnas åt cheerleading och de andra två passen provar vi andra sporter eller aktiviteter som Ninja Warrior hinderbana.

Cheerleading är en blandning av akrobatik kombinerat med dans och musik. Barnen övar på ett anpassat program som de får visa upp i slutet av veckan om de vill.

Se ett exempel här.

Vårt sommarläger i Stockholm riktar sig till barn som fyller 6 till 13 år under året. Alla barn delas in i grupper efter ålder och leds under veckan av samma ledarteam. Barnen är självklart försäkrade. Under några, förhoppningsvis soliga, dagar får de chansen att prova på olika aktiviteter samtidigt som de kan inrikta sig inom dans, cheerleading eller parkour.

Södermalm

Sportcamp Södermalm genomförs vid Kanalplan IP och Blecktornsparken med nybyggda Skanstullshallen som bas. Tennis spelar vi givetvis på Hellas tennisbanor. Vi har även tillgång till Kanalhallen. I närheten finns också lilla blecktornsparken med en nybyggd fotbollsplan med konstgräs som underlag.

Hägersten / Liljeholmen

Sportcamp Hägersten genomförs med nybyggda Vintervikshallen som bas. Intill byggs det en tennisbana och två padeltennisbanor. I närheten finns gräsytor och sjön Vinterviken samt Blommensbergsskolans skolgård. Om vädret är bra och om vi anser att vi kan göra det på ett säkert sätt så blir det även bad.

Det praktiska

 • Lämning sker från 08:45 och hämtning från 15:45 till senast 16:15
 • Ta med idrottskläder plus ombyte som är bra att ha vid behov.
 • Inomhusskor utan svart sula och uteskor samt vattenflaska.
 • Vi står för all utrustning och ingen ska behöva ha med sig något, men om man hemskt gärna vill ha med sig sitt eget tennisracket eller bandyklubba så får man det. Det förutsätter dock att man själv håller koll på vart man ställer sin utrustning, ledarna försöker påminna så gott det går.
 • Vi avråder er att skicka med dyra saker med barnen. Ledarnas uppgift är att hålla koll på barnen, inte deras saker. Ledarna har mobiler på sig, barnen behöver alltså inga. Vår försäkring täcker barnen, inte deras saker.

Schema Sportcamp

En dag på Sportcamp ser ungefär ut såhär. Preliminär schema sätts upp på plats.

 • 09:00 – Gemensam eller gruppvis uppvärmning
 • 09:15 – Barnen går till dagens första station
 • 10:35 – Några minuters rast och byte av station
 • 12:00 – Lunch och vila
 • 13:00 – Barnen går till dagens tredje station
 • 14:20 – Mellanmål och byte av station
 • 15:45 – Samling och avslut

Lunch och mellanmål

Lunchen består av Svensk husmanskost lagad av ett skolkök. 2018 lagas maten av Beckombergaskolan för barnen på Södermalm och av Utsäljeskolan för barnen i Hägersten. Det är hälsosam och näringsrik mat och givetvis får barnen även sallad. För de med speciella behov ordnar vi specialmat. Det är viktigt att ange detta när man anmäler sig. Barnens ledare får en lapp där det står vilka barn i gruppen som behöver specialmat. Skulle man vara väldigt allergisk är man välkommen att höra av sig så försöker vi ta extra hänsyn till detta.

Till dricka bjuds barnen på saft eller juice (lättsockrad) alternativt vatten.

Mellanmålet består av en banan och ett äpple/päron. Det är tillåtet att skicka med barnen extra mellanmål om man är osäker på om de blir mätta, men undvik att skicka med godis är ni snälla.

Bilder

När ledarna hinner försöker de ta en bild och instagramma på @stockholmsbif.


Rolig Sportcamp statistik

285

Sommarjobb har skapats

3292

Deltagare genom åren

728

Deltagare som mest (2016)

19559

Luncher har serverats

 • Share: